Susijengi muutti Espoo Metro Areenalle- Suomi-Latvia

Perjantai, 31. elokuu 2018 - 19:00

Susijengin kotiluola metromatkan päässä – Susijengin kotimaaottelut pelataan Espoo Metro Areenalla 2018-21

MM-karsintoja pelaava Susijengi on solminut Espoon kaupungin kanssa kolmivuotisen yhteistyösopimuksen miesten kotimaaotteluiden pelaamisesta Tapiolan Urheilupuiston Espoo Metro Areenalla. Susijengi esittelee uuden kotiluolansa yleisölle 31.8. Latvia-maaottelussa ja pysyy metroradan varressa aina vuoden 2021 EM-kisojen alkuun asti.

Pontimena sopimuksen synnylle on kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n uusi kilpailuformaatti, jossa maaotteluita pelataan noin kolmen kuukauden välein seurajoukkuekauden keskellä järjestettävissä maaotteluikkunoissa.

Viime syksyn EM-kisoissa ja sitä seuranneissa MM-karsintaotteluissa Susijengi on pitänyt majaansa Helsingissä Hartwall Arenalla ja Helsingin Jäähallissa. Koripalloliitossa vakaa tahtotila oli löytää jengille pysyvä koti FIBA:n kilpailukalenterin puitteissa.

- Uusi kilpailuformaatti mahdollistaa pidemmän aikavälin suunnittelun. Loistavien EM-kotikisojen jälkeen pyrimme edistämään olosuhdetyötä lajimme eduksi, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara linjaa.

- Susijengin kasvu koko kansan ilmiöksi 2010-luvun aikana on ollut fantastisen hieno saavutus. Sitä selkeämmin olemme nähneet, että Susijengi on kasvanut Suomessa tarjolla olevista palloiluolosuhteista ulos. Jäähalleissa joudumme rakentamaan mittavan kokonaisuuden jään päälle ja sen ehdoilla.

- Espoon kaupunki ja Espoo Metro Areena tarjosivat parhaat kansainvälistä FIBA:n kilpailuformaattia tukevat olosuhteet niin Koripalloliiton kuin Susijenginkin näkökulmasta, ja olemme siitä kovin kiitollisia, toteaa Tammivaara.

Susijengin, Espoon kaupungin ja Espoo Metro Areenan välinen sopimus myötäilee myös Ylen ja FIBA:n välistä sopimusta koripallomaaotteluiden televisioinnista vuoteen 2021 asti.

Espoo Metro Areena sijaitsee n. 350m päässä Länsimetron Urheilupuiston pysäkiltä Esport Centerin, Tapiolan Urheiluhallin ja Summahallin kupeessa. Tapiolan keskukseen Metro Areenalta on matkaa kilometri.

 

Faneille kädenojennus oman katsomon muodossa

Espooseen muuton myötä Koripalloliiton ja Suomen koripallomaajoukkueen kannattajat ry:n välinen hedelmällinen yhteistyö tiivistyy entisestään.

- Olemme sopineet faniyhdistyksen kanssa siitä, että heille varataan Espoo Metro Areenalta oma, erikoishinnoiteltu katsomonosansa, joka on meiltä kädenojennus heidän toimintaansa kohtaan. Tarkoitus on, että kyseisessä katsomossa hypitään, pompitaan, liehutetaan lippuja ja hakataan rumpuja täysin rinnoin, kertoo Koripalloliiton tapahtuma- ja elämysjohtaja Mika Mäkelä.

Uutuutena Koripalloliitto esittelee elo-syyskuun maaotteluikkunassa kolmen kotimaaottelun sarjalipun, jonka puitteissa ottelukohtainen lippu on merkittävästi edullisempi kuin yksittäinen ottelulippu.

Julkinen lipunmyynti Susijengin elo-syyskuun kotimaaotteluihin käynnistyy maanantaina 13. elokuuta. Ennakkolipunmyynti kannattajayhdistyksen jäsenille sekä Koripalloliiton 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajille on jo käynnissä. Liity 6. pelaajaksi täältä tai kannattajayhdistyksen jäseneksi täältä.

 

 

Kansainvälisiä tapahtumaelämyksiä ja yhteisöllistä yhdessä tekemistä Espoossa

- Toivotamme Susijengin lämpimästi tervetulleeksi Espooseen. Täällä Susijengi saa hyvät kansainvälisen tason peliolosuhteet, ja Espoon ainutlaatuinen osaamisen keskittymä, Espoo Innovation Garden, tarvitsemaansa kansainvälistä näkyvyyttä, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

- Espoo voitti yhdessä Aalto-yliopiston, Nokia Oyj:n ja muiden kumppaneidensa kanssa kesäkuussa Lontoossa The Most Intelligent Community in the World 2018 -kilpailun, ja sitä pitää nyt hyödyntää. Yhteisinä tavoitteina voisivat olla EM- ja MM-kisapaikat Susijengille, ja uusien tieto- ja osaamisintensiivisten yritysten ja työpaikkojen saaminen Suomeen, Mäkelä jatkaa.

- Espoossa koripallolla on vahvat ja yhteisölliset perinteet. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii elokuun lopulla Tapiolan urheilupuiston valtaava, jo 25. kertaa talkootyönä järjestettävä Euroopan suurin junioreiden koripalloturnaus, Tallink Tournament, kertoo elinkeinojohtaja Tuula Antola.

- Haluamme yhdessä Koripalloliiton kanssa kehittää Espoossa sekä Susijengin kansainvälisen tason peliolosuhteita että pelitapahtumia tukevia monipuolisia oheispalveluita. Tällä tavoitellaan paitsi entistä kokonaisvaltaisempia elämyksiä faneille myös elinkeinovaikutuksia metromatkan päässä oleville palvelutarjoajille, Antola täydentää.

 

Myös liiton toimisto muuttaa

Susijengin muuton myötä myös Suomen Koripalloliiton toimisto siirtyy Espoo Metro Areenalle.

- Tavoitteemme oli olla entistä lähempänä urheilua. Nyt saimme toimiston Tapiolan urheilukeskittymään, missä koripalloa pelataan päivittäin. Uudet toimitilat mahdollistavat modernin toimiston, jossa on huomioitu työntekijöiden erilaiset tarpeet ja samalla kustannustehokkaasti, Tammivaara kommentoi.

 

 

Susijengin ottelut, elo-syyskuu 2021

 

Pe 31.8. klo 19:00 Suomi – Latvia @ Espoo Metro Areena

Ke 5.9. klo 18:30 Suomi – Liettua @ Espoo Metro Areena

Pe 7.9. Latvia – Suomi @ Riika, Latvia

To 13.9. klo 19:00 Suomi – Bosnia & Hertsegovina @ Espoo Metro Areena

Su 16.9. Ranska – Suomi @ Montpellier, Ranska

 

Lisätiedot:

 

Suomen Koripalloliitto, toimitusjohtaja Ari Tammivaara, 0445507707

Espoon kaupunki, elinkeinojohtaja Tuula Antola, 0438246393

Tulevat tapahtumat